torsdag 23 februari 2012

Tolkning av Mean girls

Det vi först ser i klippet är hierarkin som råder i skolan, Skolans värld är segregerad och alla vet sin ”plats”. Högst upp på toppen är ”the plastics” vilket vi kopplar till Olivias ”flickor med svart mascara”. De tre tjejerna som alla ser som drottningar på skolan lägger all sin tid på att shoppa, INTE äta, snacka skit om andra, spela dumma, är otrogna och ytterst utseendefixerade genom smink, vikt, kläder och accessoarer. Som Olivia i ”flickor med svart mascara” så blir även huvudpersonen Lindsay Lohan dumpad ifrån sin ”dröm prins” på grund av att flickan med svart mascara/bitchen i filmen hånglar med honom.

Både Olivia och Lindsay försöker efter det bli lite som en flicka med svart mascara men båda inser att man inte tjänar på vara en ” flicka med svart mascara” i längden. Man kan även dra kopplingar till Pinks låt Stupid girls, kan du det?

 

1 kommentar:

  1. Hej! Det har varit roligt att se er angripa diktens innehåll på det sätt ni gjort- hur ni har kopplat den till modern populärkultur och sett tydliga samband mellan dikten, sångtexten, musikvideon och filmen. Dessutom har ni ju själva lagt till era alldeles egna kulturella bidrag genom er blogg och sist men inte minst, era egenproducerade filmer. Kreativt och modigt hela vägen!

    SvaraRadera